Over Ad

Over Ad

Ik ben chef-kok, kookinspirator, smaakmaker, trainer in koken en gastvrijheid en vooral ook mens. Een gedreven mens, gedreven om voluit tot bloei en verdieping te komen en om anderen daartoe te inspireren!

Mijn achtergrond

Geboren in een arbeidersgezin in Bergen op Zoom, Noord Brabant, genoot ik als kind van de natuur. In mijn tienerjaren werkte ik in de schoolvakanties bij de tuinder en mijn boerenoom. In de kippenlegbatterij van mijn boerenoom besefte ik echter dat er iets niet klopte. Het werd vooruitgang genoemd, maar voor mij was het niet normaal. Zo ontwaakte mijn bewustzijn voor natuurlijk en ‘echt’ voedsel. Tegelijk begon ook mijn zoektocht naar het essentiële in de mens.

Na mijn studie aan de Pedagogische Academie rolde ik – bijna als vanzelf – de natuurvoeding in en ik vond het geweldig! Ik leerde de macrobiotische voeding kennen, ging biologische groenten telen en ontdekte de ‘magic’ van echt koken. Ik vond het heerlijk om met mijn handen te werken! Met nieuwe ogen keek ik naar de loop van de seizoenen en leerde wanneer je iets moet zaaien en oogsten.

Een aantal jaren werkte ik in de horeca van Rotterdam en Den Haag. Maar mijn oorspronkelijke drijfveren lieten mij niet los, mijn zoektocht naar het essentiële in de mens ging door. In 1987 besloot ik om samen met vrienden een trainingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling op te zetten. Een nieuwe uitdaging in mijn rol als chef-kok. In die tijd verdiepte ik mij ook in een bijzondere vorm van gastvrijheid en integreerde die in mijn keuken en restaurant. Zo ontstond een geheel eigen kookstijl: La Cuisine du Coeur (de keuken van het hart), een stijl waarbij het gaat om echt, puur en liefdevol (belangeloos) koken, gecombineerd met oprechte gastvrijheid.
De keuken en gastvrijheid werden een integraal onderdeel van het leef- en leerklimaat van ons trainingscentrum DeVoorde/Pulsar. Met mijn koken en gastvrijheid was ik niet alleen chef-kok in de keuken en het restaurant, maar ook docent in de verschillende programma’s. Duizenden mensen heb ik zo mogen ontmoeten.


Anderen over Ad

‘Ad heeft een ontwapenende charme waardoor je je meteen op je gemak voelt.
Er is bij hem altijd ruimte voor humor, plezier en een goed gesprek.
In zijn werk weet hij de aandacht zo goed te richten, dat zijn snelheid van handelen rust uitstraalt. Hij laat zich inspireren tot verrassende, passende en smaakvolle gerechten, die hij serveert met een liefdevolle glimlach!’

Maamke Aafjes, deelneemster trainingsgroep op locatie

‘Met Ad koken is een onverwacht feest. Onverwacht omdat hij je niet alleen de reguliere kneepjes van koken leert, maar ook hoe je jouw eigen smaak leert ontdekken. Of om iets te maken van pompoen wat je nog nooit eerder voor mogelijk had gehouden. Bij Ad heb ik geleerd dat het wel degelijk uitmaakt met welke intentie je een maaltijd maakt en dat je de ingrediënten voor een maaltijd werkelijk kunt laden met jouw energie. Vaag en zweverig? Nee hoor, koken met Ad is een feest. Een feest van smaken, ervaringen, plezier en humor. Na een kooksessie met Ad zit ik altijd boordevol energie.'

Etchica Voorn, deelneemster workshops Koken voorbij het recept

‘Ik vind Ad een mooi mens, geladen met doorleefde kennis over gastvrijheid. Elke keer als ik hem ontmoet voel ik een oprecht welkom. Ad kookt werkelijk geweldig en tegelijkertijd is koken zijn vorm om - over de pannen heen – te voelen wat er nodig is in het moment. Hij is een meester in het afstemmen op zijn gasten. Ad zet koken op een hele fijne en laagdrempelige manier in om dit te leren, maar het principe is universeel. Het is toepasbaar in iedere ontmoeting op mijn werk en privé. En dat is denk ik het belangrijkste wat ik van Ad heb geleerd en wat ik ook dagelijks toepas. Dat maakt koken met Ad tot puur goud!’

Jaco Schuurman, student Pulsar Academie